Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemes Animek

 Ghost Stories(bújj bújj szellem):

gh.jpg

Az egész történet egy iskolában történik,ami mellet még mindig ott van a régi elődje(mármint az iskolának).Na szóval:Egy diáklány macskája Maya befut a régi iskolaépületbe,így Satsuki,Keiichirou,Momoko,Leo és Hajime bemennek uténa.Ott találkoznak egy szellemmel,ami az emberi félelemtől erősödik.Menekülés közben Satsuki megtalálja halott édesanyja régi naplóját,melyben megtalálja a szellem elűzésének módját.Ezt barátaival végre ist hajtja,ám ezzel még nincs vége.Ugyanis a szellem akarva-akaratlanul megszálta Maya(a macska) testét,és csak akkor lehet onnan kiűzni,ha elűzik az iskola összes szellemét.Így hát megkezdődik a szellemvadászat.

 

Ghost Hunt:

g.jpg

Taniyama Mai iskolájában hátborzongató rémtörténetek keringenek a suli régi épületérõl. Állítólag kísértetek lakta hely,ahol furcsa dolgok és balesetek is történnek. Egy nap Mai bemegy oda, hogy körülnézzen, de majdnem õ is pórul jár.Félrelöki egy éppen eldõlõ polc elõl Kouji Lin,aki a szellemvadász Shibuya Kazuya segédje. De mivel megsérült,ezért Kazuya megkéri Mai-t,hogy segítsen neki,míg asszisztense távol van. Ezzel hõsnõnk bele is csöppen a dolgok közepébe.Szellemvadászat a javából. Kazuya-t,aki maga egy nárcisztikus alak(Mai gyakran illeti is ezzel a jelzõvel)többen is segítik munkájában. Masako san: medium,aki megérzi a (rei),vagyis a lelkek jelenlétét; Bou: buddhista szerzetes; John Brown: keresztény pap; és egy Miko,Matsuzaki Ayako.
Kiderül,hogy az omladozó épületet kopogó szellemek lakják,kiknek tevékenysége mögött van némi turpisság,de erre is fény derül.
A dolgok elõre haladtával egyre nehezebb ügyeket kell felgöngyölíteniük,egyre félelmetesebb és erõsebb szellemeket kell elintézniük,és mindezek közben Mai-nak is kifejlõdik egy érdekes képessége.Titkon kicsit bele is szeret Shibuyaba. Hozzáteszem Kazuya talán a legrejtélyesebb figura az animében,csak keveset lehet tudni róla és ami kiderül,csak a jellemére mutat rá egy kicsit.